First responders

Robor First Responders

Sinds 2012 ontwikkelt Robor Electronics allerlei toepassingen voor First Responders (brandweer, politie, defensie). First Responders maakten al vroeg gebruik van een drone maar deze waren vaak groot en hadden een slechte camera. Daarom zijn we hiervoor toepassingen gaan zoeken. Hoe kan het beter en wat maakt de werkwijze van de First Responders efficiënter?

 

Oplossingen voor First Responders

De oplossingen die we voor First Responders maken zijn tweeledig. Het kan hierbij gaan om een totaal nieuw concept en producten die nog niet bestaan. Ook kunnen we bestaande systemen gebruiken en deze efficiënter maken voor de klant. Alles wat we bedenken en ontwikkelen heeft als doel om de werkwijze van de First Responders sneller en efficiënter te maken. En niet alleen op gebied van drones want ook draadloze communicatie komt hier bijvoorbeeld voorbij. Verder werken we ook aan oplossingen voor brandbestrijding zoals brandgrensdetectie en preventieve bosbranddetectie.

  • Sensoren voor realtime detectie en lokalisatie (inclusief apps om de data realtime over te dragen).
  • Gassensoren om gevaarlijke stoffen te meten. 
  • Drone aan een kabel waarbij de drone via de kabel gevoed wordt. 
  • Software om de drone zo efficiënt mogelijk te laten vliegen (voor een snelle Search and Rescue). 
  • AEDrone. 
  • Drones met thermische camera’s. 
  • Software voor brandgrensdetectie

Realtime data

Voor First Responders is realtime informatie (informatie die direct zichtbaar is op de telefoon) heel belangrijk. Wanneer een vermist persoon gezocht wordt in het bos dan is realtime informatie onmisbaar. Automatische detectie en lokalisatie, dat is wat we hebben (door)ontwikkeld voor First Responders.

Ontwikkeling en training

Robor ontwikkelt producten of oplossingen voor First Responders op maat. Dit doen we zowel op eigen initiatief als op aanvraag. Zoals bij al onze oplossingen hoort training hier standaard bij. Na aanschaf van een product of toepassing komt het team (bijvoorbeeld het droneteam) dat ermee gaat werken langs voor een training op maat.